Лято с Calvin Klein Jeans: познати важни модели и силуети

Мускулестият гол торс на актьора Aaron Taylor-Johnson е само прелюдия към това, което виждаме в лятната колекция на Calvin Klein Jeans – никакви древногръцки препратки и само емблематични силуети в стегнат спортен гардероб, който слива небрежността и комфорта със силно изразена сетивност и тактилност.

Както обикновено, основните новости са предимно в леко актуализираните силуети на икони с мигновено разпознаваемо ДНК и употребата на рециклирани и устойчиви материи. И макар каталогът за лятото на 2023 да изглежда като стегната селекция от ежедневни униформи, богатият избор на модели налага да познаваме добре някои основни словосъчетания.

Като Standard Straight Fit – класическа права кройка на Calvin Klein Jeans, която пристига в нови цветове и гъвкав еластичен деним с подсилени шевове за по-свободно движение и комфорт. Или Authentic Straight – вдъхновени от класическите силуети нови джинси в компанията на 90s Loose Jeans – с по-ниска талия и широки, прави крачоли за небрежна 90-арска визия.

Същото важи и за деним якето Essential Recycled Cotton Trucker, изработено от 100% рециклиран памук, който издържа теста на времето със своите двойни джобове и символичен брандинг с разпознаваемите елементи на марката.

Denim Button-Down ризата пък е изработена от индиго за по-класическо излъчване. В същата категория са и якето Denim Trucker и джинсите High-Rise Bootcut, който оформят основата на модерната деним колекция на Calvin Klein Jeans в всепризнат силует и вечен цвят. Какво още?

СВОБОДНО ВРЕМЕ: Ежедневна униформа с тюркоазен (има го и в други цветове) суетшърт с качулка и кенгуру джоб, бели джинси и минималистични бели кецове.

МОРСКИ РАЗХОДКИ: Контра на горещото време с бежова риза със свободна кройка, бял тишърт, широки деним панталонки под коляното и изчистени бели кецове.

РОК КОНЦЕРТИ: Много късо сиво деним яке, вталени черни джинси и черни кожени боти, за да не ви смачкат пръстите от настъпване по фестивали.

СПОРТЕН ПОЛУДЕН: Лек водоустойчив бомбър за резки промени във времето или като част от практичен гардероб за тренировки и свободно време.

МЛАДИ ГРАДСКИ: Връхна риза с големи джобове за всичко необходимо и черни джинси, които ще носите дълги години заради неподражаемата им комбинативност с абсолютно всичко.

ЦВЕТЕН БЛОК: Наситено синьо и светлозелено за вариации в стандартната цветова гама от бяло, сиво и черно.

СЕПТЕМВРИЙСКА ВАКАНЦИЯ: Правилният светъл деним, яке, колан и тишърт с монограм от сутрин до вечер.

Calvin Klein Jeans е в Paradise Center и Сердика Център. Публикацията излиза с подкрепата на Calvin Klein.