Златното куфарче на Rimowa е само за колекционери

Така и така сме на Bond тематика цяла седмица, няма как да не обърнем внимание и на едно луксозно дипломатическо куфарче, което се набива брутално на очи и изглежда дяволски познато отнякъде.

Немската фирма Rimowa преотлрива своето емблематично от анодиран алуминий в лимитиран вариант, който ще възбуди колекционерите. Познатият от доста 90-тарски екшън и шпионски филми оригинал се появява отново като лимитирано издание със стандартните размери (39,5 х 46,5 х 13 см) и тегло (3 кг и 400 г), но в ослепителен златен вариант.

Почитта към оригиналното дипломатическо куфарче на RImowa е повече от очевидна, но някои от неговите детайли са обновени по модерен и още по-изчистен начин. Повърхността на новото златно е по-гладка и полирано от очакваното, ръбовете също са още по-заоблени, но моделът си остава типична Rimowa. Кодовата ключалка и дръжката от галванизиран метал допринасят за монохромния вид и тоталната липса на анонимност.

Вътрешната част е тапицирана с доста привлекателна черна кожа от вол, а допълнителната функционалност е подсигурена от джоб с магнитно закопчаване за по-добра организация на вещите. Може да бъде ваше срещу $1800 в бутиците на немската марка – онлайн е вече изчерпано. Нищо не пречи да го напълните със златните презервативи на Saint Laurent за по-голям ефект. Сигурността на първо място.