Урсини се заиграва с Model H на Horizn Studios

Съдейки по Instagram (единствената социална мрежа, която продължавам да ползвам), повечето ми приятели обичат да пътуват и постоянно са нанякъде. Съвсем естествено, оценявам чара на непознатите места и страни и зареждането с енергия, която дори само мисълта за подобно пътуване е способна да предизвика. Обожавам самолети и дълги полети, но за съжаление, аз самият не ги хващам толкова често, колкото би ми се искало. Официалното извинение пред приятелите е съжителството с куче и постоянните работни ангажименти през уикенда, но това няма връзка със стария ми афинитет да пътувам стилно и умно.

Като диджей, пътуването със сериозно количество техника е развило практична и (надявам се) здравословна мания да подсигуря и предпазя всичко, което слагам в куфара. За целта, преди десетина години инвестирах много в Rimowa Pilot Trolley – вечен куфар, който отговаря на своята репутация и си струва всяка стотинка. Тролейчето на 120-годишната немска марка наистина издържа много и е непоклатим, а всичко вътре в него е на сигурно място. Уви, с годините обаче багажът не намалява, а точно обратното. На пазара се появяват все нови и интересни джаджи, но идеята за втори куфар Rimowa на цена от 1400 лева ми идват малко прекалено.

Точно навреме се появява една реклама за новата колаборация на Seth Troxler и неизвестната за мен поне досега компания Horizn Studios – друга немска марка, която се е специализирала в създаването на практични и много красиви травел аксесоари, чанти, раници и куфари за съвременни пътешественици. Диджейското тролейче на Seth за берлинската марка е съобразено с изискванията на повечето диджеи, но решавам да прегледам и останалия асортимент, преди да реша. Предварителните изисквания за подобна покупка се подразбират – твърда обвивка и размер в изискванията за ръчен багаж на всяка авиокомпания. Второто е само и единствено поради факта, че не обичам да чекирам в багажното заради отношението на летищните хамали, изчезването на вещи (случвало ми се е, иначе нямаше да мрънкам) и изгубването при прекачване (и това ми е случвало, за жалост).

Model H отговаря на тези две прости, но важни изисквания, че и отгоре. Изцяло черният куфар ме печели със семпъл дизайн и прилична функционалност. Освен от външния вид на въпросния куфар, почти моментално се очаровам и от отличното отношение към клиентите на онлайн магазина. Регистрацията в сайта е последванa от приветствен мейл с код за 10% отстъпка, която може и да нарасне до 20%, ако препоръчам на приятел. Пиша им червена точка в главата и с радост си предоставям личните данни (Fuck you, GDPR – бел.авт./Защо така бре, момче?-бел.ред.). Така де, кой не обича разпродажби и промоции все пак?

Скоростната доставка е в рамките на три до пет работни дни, а кутията пристига нашарена с шеговити послания като Nice Bottom за долната страна и други по-дълги и философски пожелания, с които ще ви оставя да ппрочетете сами, ако поръчате. Стандарният размер за ръчен багаж (55х40х20 см) и вместимостта от 35 литра нареждат Model H между двaта варианта на Rimowa Pilot (34 и 37). Външната обвивка е от от свръх лека, високоустойчива и специално пригодена за път поликарбонатна сплав. Здравината на този куфар се допълва и от еластичността на материала, който дори при сериозен външен натиск се връща в първоначалната си форма, предпазвайки всичко вътре. Малкият етикет от вътрешната страна разкрива и интернационалността на проекта и използваните материали,. Както подобава на всеки джетсетър – твърдата кора е от Германия, безшумните като нинджа колелца са от Япония, кожата е от Италия, а найлонът – от Тайван.

Отвътре, куфарът е супер просторен и разполага с осигуряващи колани и няколко по-малки отделения за важни и дребни вещи. Идеята за умно пътуване от началото на този текст не е просто така – Model H разполага с едно от най-яките неща за всеки човек като мен, а именно вградена батерия с капацитет от 10 хиляди милиампера и два порта за едновременно зареждане на две устройства. Рутер с безплатен wi-fi все още не са монтирали, но така, дори да сте забити с някой закъснял полет, няма причина да се притеснявате от падане на батериите и невъзможност как пълноценно да си убиете времето на летището или по време на транзит. Не че са единствените, но определено са едни от малкото красиви куфари с вградена батерия.

Освен цената на Model H, която е доста по-разумна и почти наполовина от аналозите в Rimowa, Horizn Studios предлагат 100-дневен тестов период, след който може да върнете куфара без излишни въпроси, ако не сте останали доволни. Разбира се, гаранцията за такъв продукт също е от значение, а тук е горе-долу доживотна – 30 години. Остава само да си изберете дестинация и bon voyage!

Куфарът Model H на Horizn Studios струва 478 лева и може да бъде поръчан онлайн тук. Следващият диджей сет на Урсини е тази събота на Solar Morning 2018 в парка до Летище София. Не е ясно кой от двата куфара ще е с него.