Дъждобран или пончо? Все тая, става и за палатка

Предвид проливните дъждове последните дни, носенете на чадър и наличието на поне един качествен дъждобран в гардероба се превръща в обикновена необходимост. И да, под дъждобран не разбираме еднодневките в пластмасови пликчета, които се късат бързо и не звучат като възможно най-добрата идея по пътя към устойчивост и намаляване на пластмасовите отпадъци.

А защо не чадър? Заради досадата от непрекъснатото отваряне и прибиране, съчетано с реалната оипасност да го забравим някъде. И защото понякога ти се иска да разходиш кучето дори в дъжда или да отидеш до магазина за напитки по най-бързия начин. Добрите немци от Mil-Tec Sturm взимат присърце не само градските дъждовни неволи, но и извънградските приключения на всеки бойскаут не просто с дъждобран, а с цяло пончо (62 лева).

Лингвистичният спор дали става въпрос за дъждобран или пончо е излишен, защото моделът на Mil-Tec всъщност печели най-вече с дявослка мултифункционалност. Когато е в града, двулицевото и изработено от лека, но издръжлива материя с водоотблъскващо покритие пончо се справя с леки и проливни дъждове (воден стълб от 5000 мм, тоест 1 кв. см. издържа на налягане от обем пет метра налягане, преди да пропусне). Високата водоустойчивост предполага по-трудно изпаряване на потта, което не го прави особено подходящ за температури над петнайсет градуса.

Последната характерисика и конструкцията с халки обаче го правят идеален и за лошо време в планини и гори, защото може да бъде използван и като навес, брезент или направо цяло палатка при съединяване на два или повече броя. Върви с калъф за съхранение и транспортиране и е наличен в черно, маслилено зелено и камуфлаж, както си му е редът.