Zara замазва очите със студентска колаборация

Обикновено, испанският гигант Zara не се трогва от непрекъснатите основателни обвинения в плагиатство и откровени кражби. Последният колаборативен проект на марката обаче прилича на хитър опит за индулгенция сред младото поколение, натоварено с задачата да дефинира бъдещето на съвременната бърза и бавна мода.

Без много допълнителна информация, Zara лансира VIEW.S – обща колекция със студенти от най-добрите модни училища по света като японската модна академия BUNKA, която би трябвало да отвори пътя към нова вълна влияния и вдъхновения. Дванайсетте модела в дебютната колекция са разработени от студентите Scott James Maersh, Margaux Gilbert, Viktoria-Helena Binger, Arashi Yunome и Yuya Kudo от японската институция, избрани сред всички записали се за участие и служещи като представителна извадка на най-големите таланти в токийския университет и неговата философия за дизайн, основан на глобализация, иновация и креативност.

Какво да очаквате от дузината модели в първия етап от колаборацията на Zara с модни академии? Бели фанелки с обло контрастно деколте и широки ръкави под лакътя (36 лева), морскосини якета (139 лева) и панталони над глезена с капитониран елемент (80 лева), свободни щамповани ризи с ревер и къс ръкав (60 лева), костюми с контрастни ленти (259 лева) и елеци с двуредно закопчаване и контрастни ленти (179 лева). Дано да е за добро.

VIEW.S е онлайн тук.