NSFW: Любовната книга на Purienne свършва за 60 секунди

© Purienne/Idea Books

Историята зад новата книга на Purienne е проста. Казва се Tasjaki. Или Purienne: Tasjaki. Има и подзаглавие: Dream Baby Dream, като парчето на Suicide. Taskaji също така е прякорът на датския супермодел Natasja Madsen, приятелката на юбноафриканския фотограф и хедонист през последните две години, която е муза и смел участник в голяма част от комерсиалната му работа за Saint Laurent и френския Vogue.

Очевидно двамата се обичат до полуда и редуват правенето на любов с попълване на домашния архив по време на пандемия, което ескалира в още една nsfw, топла, обляна в онзи характерен purienne-ов филтър и формат в картонен калъф (ала разпродадената Jeux de Peau), двойно по-скъпа, еднократно органичена е тираж от 1500 копия, килограм и половина тежка библия със съвършени разтвори, която пропагандира позитивното и разкрепостено отношение към секса и любовта.

© Mendo

Най-смелата и най-скъпата книга на Purienne досега не е обикновена колекция от напоителни снимки, а пълнокръвен портрет на Natasja Madsen в нейното най-безгрижно и предимно голо състояние. Purtienne: Tasjaki нe е обикновена реклама, а моментна снимка на един красив споделен живот.

Или чиста проба любовна документалистика. Пълна с откровена еротика, спиращи дъха пейзажи, лъскави натюрморти, смели кадри и няколко експлицитни портрета на самия фотограф, което се случва за пръв път. Или поне ние не помним за друг такъв. Хедонизмът на 70-те и 80-те, но през 2021. Както казват приятелите от Mendo, if it is possible to be more naked than nude, this book achieves it. Уви, с вече разпродаден тираж.

© Mendo
© Mendo

Последните сто копия с автограф от Purienne: Tasjaki (300 лева, 224 страници, твърди корици в картонен калъф за книга, Idea Books) са в парижката галерия Chenel на 30 септември. Повече информация за събитието и списък с наличните широкоформатни принтове за продажба (на страшната цена от 18 хиляди лева всеки, но спокойно, има и малки по 6 хиляди лева) има тук.