ГАЛЕРИЯ: Дискретният атлет Porsche 911 GT3 (с Touring пакет)

Минаваме да споделим последните снимки на великолепното Porsche 911 GT3 с така наречения touring пакет и благата за отличниците новина, че последният се предлага като допълнителна опция без оскъпяване в цената.

Седмото издание на това мощно GT с 510 конски сили в агрегата взима пример от поулярността на въпросния пакет при неговия предшественик и решава да го включи като стандартно оборудване. Отделно, за първи път Touring може да бъде комбиниран и със 7-степенна трансмисия с двоен съединител PDK без допълнително заплащане.

Разбира се, подробно запознатите с историята на Porsche фенове свързват името на Touring пакета с вариант на оборудването на 911 Carrera RS от 1973, когато фокусът е най-вече върху чистия дизайн на 911 и елементите в неговия класическия интериор. Идеята е съживена през 2017 в предишното поколение на 911 GT3 (тип 991).

Най-забележимата разлика в екстериора на последния атлет е липсата на фиксираното задно крило на 911 GT3. Необходимата притискаща сила при висока скорост и още по-деликатната, но спортна елегантност са подсигурени от автоматично изтеглящ се заден спойлер. Когато не профучава бързо покрай вас, а е паркиран дискретно, може да нъде познат по сребристите ленти от анодизиран алуминий на страничните стъкла, решетката на задния капак с GT3 touring лого над двигателя, интериора с издължени елементи от кожа в черно и релефната повърхност на предната част на таблото и горните секции от панелите на вратите.

Като говорим за интериора, 911 GT3 предлага атмосфера на класически спортен автомобил – воланът, скоростният лост/селектор на предавките, централната конзола, подлакътниците в панелите на вратите и дръжките на вратите са облицовани с черна кожа, а централните части на седалките са покрити с черен текстил. Touring пакетът в този модел включва и Flyback хронограф, чийто ротор за навиване напомня за дизайна на джантите на автомобила и се предлага в шест различни версии. Самият циферблат има матово черно покритие, докато светещите жълти стрелки съвпадат с цвета на оборотомера.

Цената на новото Porsche 911 GT3 с Touring пакeт започва от 332 968 лева с ДДС. Повече подробности има ТУК.