СЕЛЕКЦИЯ: Столът кит на Woocheol Shin

Designboom работи активно по имагинерните планове за стилен Boyscout офис и не разочарова с препоръки. Последното попадения в 20-годишния портал за дизайн е ужасно привлекателен стол, които се намества идеално с природната тенденция в обзавеждането през последните няколко години.

Столът на младия Woocheol Shin приспива с изящно извита форма и разпознаваем силует, който можем да засечем в големите океани. Извитата облегалка във форма на характерната опашата перка е взета (само метафорично) от добрия стар кит, за да вкара дивата природа у дома и да припомни важните уроци във филмите на David Attenborough.

Ниският му профил и лъстиви извивки напомнят на други познати и любими столове от историята на обзавеждането и го карат да изглежда уютен, макар да не е замислен с мека седалка и облегалка.

Въпреки това идеята да сме прегърнали от въображаемата перка на кит и използването на огънат буков шперплат за основното тяло и стомана за конструкцията на крачетата го засилва директно в златната среда между модерен елегантен минимализъм и емоцията на естествените форми.

Woocheol Shin се разписва самоуверено и с жестоката холна маса Tangram с геометрична форма, вдъхновена от един от най-емблематичните модели на Isamu Noguchi. Уви, все още нямаме идея дали и кога влизат в производство, а също така къде ще се продават и колко ще струват. Писали сме му в Instagram, но още не ни е отразил. Няма лошо, ще почакаме.