СЕЛЕКЦИЯ: Мебели ала Frank Lloyd Wright за прилични кинти

За хора, които си стоят предимно вкъщи не само по време на карантина, но и напук на името на сайта, очаквано обръщаме сериозно внимание на всеки симпатичен примери за добро обзавеждане. Щатската компания за мебели Inside Weather влиза в полезрението с трите модела от мини колекцията Usonia, разработена в партньорство с фондацията на Frank Llloyd Wright.

Вероятно най-известният и влиятелен американски архитект в историята използва горната утопична дума, за да опише своята идея за нов пейзаж от идеално градоустройство и сгради, а Inside Weather я заимства, за да събере под едно име помощна масичка, кресло и табуретка. Wright винаги се е стремял да вдъхновява хората да водят по-красив живот с изчистени силуети на достъпни цени и Usonia се опитва да постигне точно това – демократичен дизайн за модерни интериори, който заспива във всевъзможни концепции и не струва майка си и баща си.

Креслото Edgar, $738

Съвсем естествено, всеки един от изброените предмети почита и пресъздава конкретен силует от богатия архив на Wright в пустинята на щата Аризона. Масичката Hanna ($218) повтаря шестоъгълниците от едноименната къща на семейство Hanna, известна повече като пчелната пита. Табуретката West ($188) повтаря дизайн езика на последната му къща и настоящ колеж и архив Taliesin West, а креслото Edgar ($798) Пък почита необикновения и световноизвестен имот на Edgar Kaufmann, по-известен като къщата над водопада.

Масата Hanna, $218

Първите 25 предварителни продажби на всеки един от трите модела обзавеждане идват с 25% отстъпка, а след това може да избирате от над 300 различни дамаски, включително и десени от архива на Wright. Малко история у дома не вреди, особено като изглежда добре.

Табуретката West, $188

Повече информация за мебелите Usonia на Inside Weather има тук.