Beogram 4000c убива с красота и цена

Натрапчивото хоби да издирваме убийствено красиви и скъпи грамофони си намира майстора в лицето на Beogram 4000c – внимателно обмисленото прераждане на една от старите датски икони на Bang & Olufsen, които се появяват на световния пазар за дизайн през 70-те години, за да се върнат половин век по-късно като старт на линия с обновени класики.

Така или иначе, продуктите на датската компания едва ли се нуждаят от премисляне и са тотално извън времето качество, но и като цена. Bang & Olufsen не пропуска поредна добра възможност да демонстрира майсторското боравене със звук, дизайн и доказано занаятчийство, за да изтърбуши и разглоби 95 оригинални Beogram 4000 и да ги обнови за 95-тата си годишнина според съвременните изисквания за страхотен звук.

Кажете му upcicling или рециклиране или почит и няма да бъдете далеч от истината, нито от желанието на датчаните да работят върху продукти, които да служат цял живот, че и отвъд. Всеки един от 95-та грамофона е прегледан внимателно от инженерите на компанията, които почистват внимателно всяка отделна част и добавят нови само там, където е необходимо. Веднъж сглобен, Beogram 4000c мина тестове във фабриката на Bang & Olufsen, за да го оптимизират максимално за връзка с новите тонколони на B&0 и останалата периферия на марката.

Както се вижда и от снимките, резултатът е дяволски красив. Алуминият е полиран и анодиран в по-топъл цвят шампанско, за да блести тежкарски. Ръчнополираната дъбова рамка го прави още по-топъл, а прозрачният капак против прах го вкарва в лигата на най-елегантните грамофони, които сме виждали напоследък.

Beogram 4000c може да бъде поръчан след няколко дни в шоурумите на Bang & Olufsen и онлайн тук. Не сме питали за цена (питахме, 20 хиляди лева – бел.ред.), защото, както е отбелязано в коментарите под горното видео, името на датската марка и словосъчетанието a classic. reborn обикновено е равносилно на сърдечен удар за всеки осмелил се.