Рутинна проверка

Продължаваме опитите с цел подържане на кожата в добро състояние въпреки прахта, отровния градски въздух, липсата на време и навик и температурните амплитуди. След Jean Paul Gaultier се обърнахме към френските лаборатории Lierac, специализирани в разработването на възстановяваща и коригираща фито-козметика.

Мъжката серия на марката разчита на комплекс от пет минерала – желязо (важен елемент в обновяването на клетките и транспортирането на кислород към тъканите), магнезий (подпомага синтеза на протеини), мед (стимулира производството на колаген), цинк (и той като медта) и манган (бори се със злите свободни радикали). Текстурите на продуктите с мъжествен дървесно-кехлибарен аромат попиват лесно и не оставят мазен филм. Продуктите са общо шест, затова ще ви разкажем най-важното за всеки един от тях накратко, стъпка по стъпка.

Хидратиращата пяна за бръснене (25 лв. за 150 мл) улеснява движението на бръснача (по-малко порязвания) и защитава кожата (по-малко белези и напуквания).  Екстрактът от мента намалява зачервяването и паренето и предпочита да стимулира образуването на молекулите на щастието: твоите приятели ендорфините. Вероятно помага да се усмихваме повече рано сутрин.След това можете да нанесете хидратиращ и успокояващ балсам (47 лв. за 75 мл). Основните му функции са ясни, освен това според изследванията двумесечното му приложение намалява растежа и гъстотата на брадата. Вс еоще не сме готови да си го причиним и предпочитаме да се бръснем по-често, вместо да се чудим как точно ще изглеждаме след половин година.Изглаждащият хидратант против бръчки (79 лв. за 50 мл) съдържа ударна доза витамини + ретинол и е една от най-добрите инвестиции, която трябва да направите преди стареенето на кожата да ви застигне необратимо.Трийсет години опит в околоочините продукти. Вероятно в Lierac знаят как да се борят с торбичките под очите и тъмните кръгове, заради които приличаме на застрашени панди. 15 мл от околоочния контур струват 52 лв.Гел-кремът против умора (69 лв. за 50 мл) съдържа пигменти, които моментално помагат за прикриването на всички видими следи на умора. Времето за възстановяване на кожата е намалено с една трета.И последно, почистващата пяна за лице (38 лв. за 100 мл) отстранява мъртвите клетки и нечистотиите, които запушват порите. Микрочастиците в състава изправят косъма на брадата. Отново можем да се бръснем една идея по-лесно и чисто. Обещаваме да пишем след няколко месеца какви са резултатите. Ако не сме доволни, нова серия напролет.

Мъжката серия на Lierac e в аптечната мрежа. Можете да прочетете повече за отделните продукти от текста по-горе на www.lierac-homme.com