За Shiseido с любов

Shiseido се води най-старата козметична компания в света, като корените на дейността й тръгват от 1872 в Япония. Името на марката означава „възхвали добродетелите на земята, която ражда нов живот и важни ценности”. Всичко това само в осем букви от латинската азбука. Добрите традиции, съчетани с модерен, минималистичен дух, са част от причините, заради които харесваме и ползваме Shiseido. Марката има специално разработена мъжка серия от козметични продукти, които се нареждат в средно високия ценови клас, но пък определено си струват и вече няколко години разчитаме на тях.

Всъщност два продукта са напълно достатъчни за най-основна грижа за кожата на всеки мъж – един за почистване и един за овлажняване. Почистващата пяна на Shiseido е сред най-добрите на пазара, включително и за проблемни кожи. Бързо става на гъста пяна и лесно се отмива. Овлажняващата емулсия е една идея мазна, но е много лека, попива за нула време и прави кожата гладка, успокоява раздразнения и я защитава. Върши идеална работа и за след бръснене. Алтернатива е хидратиращият лосион, който изпълнява същите задачи, но е съвсем бистър. И пяната, и емулсията се ползват доста време – една опаковка трябва да ти стигне за 4-5 месеца.

Ако ти се инвестира в нещо повече, гелът за очи доста сполучливо бори подпухналост и черни кръгове след тежка вечер и действа превантивно срещу появата на фините бръчки около очите. Имат и един „революционен“ продукт срещу косопад на име Adenogen, за който сме чели позивитни отзиви. За щастие още не ни се е наложило да го тестваме.

Продуктите на Shiseido са в по-добрите магазини за парфюмерия и козметика. Емулсията от 100 мл. струва 82 лв., а пяната е 52 лв. С повече търсене и при наличие на достатъчно свободно време винаги могат да се намерят добри сделки и онлайн.