Raf Simons преиздава сто мъжки класики от своя (скъп) архив

Суитчъра с качулка Kollaps от колекцията Пролет 2002, Raf Simons

Raf Simons e един от малкото хора, които могат да се похвалят със сравнително ползотворна половин година.

Малко преди избухването на пандемията в Европа, белгийският дизайнер бе обявен за ко-творчески директор на Prada в комбина с едноименната легендарна госпожа. Няколко месеца по-късно Raf е готов да зарадва и своите фенове с добрата новина за Raf Simons Archive Redux – колекция със сто преиздадени емблематични модели от архива на марката, които отбелязват нейния 25-ти юбилей и забиват нож в гърба на вторичния пазар, свикнал да търгува най-известните парки, бомбъри и якета на Simons за абсолютно налудничави четирицифрени суми в дойчемарки, долари, евро и крипто в Grailed.

Полото с монограм от първата колекция на Raf Simons за Есен 1995

Лятната изненада на белгиеца продължава статута на едноименната енциклопедична монография Raf Simons Redux от 2005 и обещава възкресение на такива модели като бялото поло с монограм от дебютната му колекция през 1995, червените Kraftwerk ризи с черни тънки вратовръзки от Есен 1998, суъитчърите с качулка Kollaps от пролет 2002 и още 97 други дрехи, които със сигурност ще провокират сериозен интерес сред колекционерите и интересно сравнение в цените на истинските винтидж парчета на пазара за препродажба.

Почит към емблематичната униформа на Kraftwerk в колекцията Есен 1998

Казано по друг начин, хитър начин да капитализираш от вторичния пазар, да зарадваш своите фенове и да продължаваш да стоиш леко встрани от традиционната модна система. Прес съобщението за Raf Simons Archive Redux го определя откровено като носталгия за непознатото и творчески и търговски жест, който дава шанс на новото поколение фенове на Raf Simons да усетят тези дрехи за пръв път. Тези дрехи отразяват промяната във времето и отразяват модели, инстинктивно актуални и в днешния свят. Едно е сигурно – кредитните карти треперят още отсега.

Първите модели от Raf Simons Archieve Redux излизат до края на месеца, но ще са достъпни за продажба чак през декември онлайн тук и в селектирани бутици. Новата колекция пролет-лято 2021 излиза през есента.