Видео колекции – Есен/Зима 2020/21

© Dior

Новата мъжка елегантност (да се чете като силни костюми и още по-смели експерименти с обеми, техники и форми) доминира стрийтуеър естетиката по безкомпромисен начин. Основните тенденции за мъжкия гардероб след десет месеца са във видео обзора на най-добрите колекции за сезон есен/зима 2020/21. Плюс доволно много музика, както винаги.

Лондон/ 4-6 януари: 14 колекции. Craig Green отпътува за Париж, A-Cold-Wall* решава да представи за Милано, Брекзит е факт, а всичко това оставя много свободно пространство и внимание за новите имена в британската мода като Bethany Williams.

Милано/ 10-14 януари: 26 колекции. Едно име – Neil Barrett. Безгрешен.

Париж/ 14-19 януари: 48 колекции. JW Anderson се очертава като бъдешето на мъжката мода (и не само), Alexandre Mattiusi продължава да прави чудеса за Ami, a ние самите преглеждаме по няколко пъти колекциите на Givenchy, Dries Van Noten, Berluti и Dior.

Саундтрак: Музиката за ревютата есен/зима винаги е по-добра – опера, Klaus Nomi, 80-тарски уейв, филмови саундтраци, ужасно много асид хаус от края на 80-те и началото на 90-те и обикновените тежкарски песни за разходки, пътуване с кабриолет, настървени сексове и обикновена любов. Целият плейлист е достъпен и в Spotify.

Предишните видео обзори на мъжките колекции са тук.