Видео колекции – Пролет/Лято 2020

© Ermenegildo Zegna

Умората от стрийтуеър естетиката надделява с леко предвидими, но все пак интересни резултати, без да виждаме нещо прекалено гениално, иновативно и вълнуващо. Новите измерения на мъжката елегантност продължават да блуждаят най-вече в кройките, новите материи и преднамерено пастелната гама в повече от половин дузина колекции. Основните тенденции за догодина по същото време са в традиционния видео обзор на най-добрите колекции за сезон пролет/лято 2020. Има и доволно добра музика, както обикновено.

Лондон/ 7-10 юни: 8 колекции. Столицата на нахъсаните дизайнери и непрекъснати експерименти линее с все по-свит календар и неяснота за Брекзит, но с очаквано добро колекции на хора като Craig Green и симпатичния вундеркинд Samuel Ross за A-Cold-Wall*.

Милано/ 14-17 юни януари: 24 колекции. Политическата ситуация в Италия явно не се отразява много-много на дизайнерите от седмицата на модата в Милано. Alessandro Sartori продължава с гигантските скокове в дефинирането на модерната мъжка елегантност в Zegna. Други колекции, които си заслужават: Marni, Neil Barrett, Etro, вечно актуалната класика на Giorgio Armani, прекрасната градинска приказка на Fendi и хай-тек спортната вакханалия на Prada, които представят в Шанхай този сезон, но няма как да ги изпуснем.

Париж/ 18-23 юни: 40 колекции. Най-следената мъжка седмица на модата отнася цялото внимание с приятен Hedi Slimane за Celine и отново силен Kim Jones за Dior Men. Clare Waight Keller представя Givenchy във Флоренция, но над всички се извисяват Pier Paolo Piccioli за Valentino и Dries Van Noten. Марката, за която внимаваме все повече с всеки изминал сезон – Berluti под творческата дирекция на Kris Van Assche.

Саундтрак: Тежкарски рок от Bodega, недостижима класика от Max Richter, филмова музика от Colin Stetson, меланхолично пиано от Ryuichi Sakamoto, наистина велик кавът на I’m On Fire от Low, минорна електроника от Lavascar, 80-арски яхт поп от Malcolm McLaren, джаз от Нови Лондон и още неочаквани бижута. Целият плейлист е достъпен и в Spotify.

Предишните видео обзори на мъжките колекции са тук.