Първата кец колаборация на Roger Federer е швейцарска

Roger Federer има необикновено лято. Не просто защото за пръв път от много години не играе тенис, а защото има много повече време за страничните си проекти и планове за живота след пенсионирането. Независимо дали успее да дръпне още няколко титли от Големия шлем и олимпийско злато в Токио след подновяването на сезона, швейцарецът влага сериозно в налагането на собствена марка.

За момента, Federer продължава да тества водата в комбина с други компании. Многомилионното партньорство с Uniqlo е последвано от The Roger – първата кец колаборация на тенисиста в комбина с родната му компания On, в която е и инвеститор от миналата есен.

Сравнение с големите играчи в бранша, Оn e сравнително по-непозната компания, която инвестира в модели за хардкор маратонци и триатлонци и The Roger е едва вторият лайфстайл модел в каталога след представянето на Cloudnova през пролетта. Тенис легендата и швейцарската компания се опитват да преосмислят класическите 70-тарски court модели с радикален дизайн на подметката, която няма нищо общо с дебелата гума на повечето налични професионални модели.

Патентованата технология CloudTec® от моделите за бягане продължава да присъства, но за пръв път е скрита за по-семпъл вид. Speedboard® платката за по-динамично движение също е вътре. Освен оптималното представяне при ежедневно носене, The Roger се опитва да даде своя дан за устойчивото развитие – произведен е от веган кожа, а самата конструкция е олекотена, за да се намали количеството използвани материали.

Естествено, като всеки лайфстайл модел, и The Roger е изрично предназначен за улицата, а не за тенис корта или пътеката за бягане и прилича на всички популярни конкуренти като Axel Arigato, Stan Smith-ките на Adidas и Common Projects – нисък, изцяло бял и минималистичен.

Именно в този си вид, The Roger се надява да се шмугне в ежедневния мъжки и дамски гардероб предвид лесното съчетаване с абсолютно всичко – от официален и спортен анцуг до суров деним и дори костюм. Дали The Roger е начало на нова спортна империя ще се разбере след няколко години.

Кецовете The Roger Centre Court 0-Series струват $249 след предварително записване и участие в томбола онлайн тук. Нататък ще го има в различни серии и цветове, но първо да видим дали интересът към кецовете на един от най-великите тенисисти в историята ще надмине този към Air Dior.