Air Jordan-ът на Dior вече се продава онлайн. За 3800. Лева.

След засиленото внимание към лимитираната Vespa си позволяваме да ви подсетим за още едно искано от мнозина, но достъпно за малцина комбо на Dior, която е вече в продажба.

А имeнно – Air Dior. Дългоочакваните кецове на парижката модна къща и Nike марката Air Jordan вече е налична за предварителна продажба на принципа кой предвари, той завари в специален микросайт. Всеки един от желаещите нисък или висок Dior x Air Jordan 1 трябва да резервират предпочитания един единствен чифт, номер и откъде да си го получат, след което да се надяват да получат мейл къде и кога да си го получат в някакъв момент следващия месец.

По същото време ще заработят и поп-ъп магазини за колекцията облекло в колаборацията на ключовите пазари (Франция, Англия, Щатите и Китай). Какъв е поводът за цялата дандания (ако случайно сте забравили)? 35-тата годишнина на Air Jordan и оригиналния висок Air Jordan 1 OG.

Най-луксозният Air Jordan 1 в историята (по думите на дизайнера Kim Jones) e произведен изцяло в Италия с бяла и сива кожа от Dior и брандиран с Oblique монограма върху цялата запетайка на Nike. Надписът Air Dior e добавен към прословутата крилата емблема на марката, а подметките са довършени с прозрачна долна част.

Различните медии като WWD споменават за лимитиран тираж от 8500 високи и 4700 ниски номерирани чифта за скромните суми от 3800 и 3400 лева респективно. И тъй като предварителната регистрация вече е затворена, почвайте да се оглеждате за чифтове в eBay или бъдете нормален човек и заложете на далеч по-достъпната алтернатива на Nike за малко над стотина долара – Air Jordan 1 Mid Light Smoke Grey.