Мъжкото Simone Rocha за H&M е плетива, тартан и перли

Независимо дали се занимавате само с дамска мода, почти всяка дизайнерска колаборация на H&M следва добре установения модел за пълен пакет от дамско, мъжко, нерядко детско облекло и аксесоари. Хитрата комерсиална идея за достъпност не подминава и ирландската дизайнерка Simone Rocha, която преоткрива най-емблематичните дамски модели в десетгодишната история на своята едноименна марка и вкарва разпознаваемите им елементи в дебютна мъжка и детска колекция.

И докато последната залага на умалени версии на рокли с воали, плетени пуловери, жилетки с перлени копчета и връхни хибриди с флорален десен от рециклиран полиестер, а дамската – на обемни рокли с флорален десен или бродерии и нежни рокли от тюл с широки ръкави (назаем от Louise Bourgeois колекцията за пролет 2020), дебютното мъжко облекло на Rocha за H&M е стегнато, но статично упражнение по запълване на асортимент.

© Amy Gwatkin

Уви, мъжкото Simone Rocha х H&M не дълбае по-сериозно в автентичните ирландски и хонконгски корени на своята създателка (и дъщеря на модния дизайнер John Rocha), а вместо това играе сигурно с плах намек към модерната идея за мъжественост (познатите от дамската колекция на Rocha перлени брошки и декорации върху яки) в  класически тренчкоти и едроплетени пуловери.

Освен прилични вълнени костюми със скъсени дължини, Rocha вкарва и доста приятни и едро текстурирани вълнени жилетки, карирани панталони и сака без подплата, черни обувки с мъниста, чудни чорапи в монохромни цветове или флорални принтове и няколко тениски, ризи и суетшърти с фотография от нейния дългогодишен сътрудник Jacob Llillis:

Тренчкот с перлена декорация върху яката, 400 лева
Парка с капулка, големи външни джобове и пристягане в кръста, 360 лева
Карирано тартан сако без подплата, 200 лева
Вълнен блейзър (част от костюм), 300 лева
Плетен пуловер с плетена декорация по бието на яката, 160 лева
Дебела плетена жилетка с копчета и малки джобчета, 160 лева
Розова риза с фотографски принт на Jacob Lillis, 160 лева
Памучен тишърт с фотографски принт на Jacob Lillis, 60 лева
Жестоки чорапки с фотореалистичен принт на Jacob Lillis, 40 лева
Кожени Оксфорд обувки с декорация от мъниста, 500 лева
Раница с бродирано лого, 200 лева

Колекцията Simone Rocha x H&M е в онлайн магазина на шведската марка от 11 март.