Le Gemme Erea и Kobraа: скъпото ароматно дуо на Bvlgari

Bvlgari развива своята представа за висша парфюмерия в серията Le Gemme (скъпоценният камък на френски), защото… нали? Макар да са италианска луксозна къща за всевъзможни скъпи неща, историята на компанията започва в ръцете на ювелирния майстор на сребърни изделия Sotirios Voulgaris (какво име само!) и е съвсем очаквано парфюмите под емблематичното име да преследват своите корени.

В конкретния случай и съвсем буквално. Компанията описва поетично Le Gemme като невероятно красиво сетивно пътешествие от Запада до Изтока в търсене на най-редките и ценни природни камъни и съставки, вдъхновени от иконични съкровища. Последната отбивка от въпросното чудно пътешествие се случва покрай дебюта на първото мъжко и дамско колекционерско ароматно дуо, резултат от колаборацията между прочутите парфюмеристи Alberto Morillas и Jacques Cavallier.

Дългогодишните приятели интерпретират скъпоценните камъни зелен ахат и змийски яспис в ориенталско дървесни аромати, използвайки тамяна за общ знаменател между дамския Le Gemme Erea (подписан от Morillas) и мъжкия Le Gemme Kobraa (подписан от Cavallier). Morillas моментално се сеща за него заради наличието на много фасети (Можеш да го помиришеш хиляди пъти и всеки път ще го усещаш различно), а Cavallier го определя като незаменим диамант във висшата парфюмерия.

Вдъхновеният от зеления ахат дамски Erea е с нотки на пикантни връхни нотки на лимонен зелен кардамон, сърце от сомалийски тамян и база от мадагаскарска ванилия, а мъжкият Kobraa интерпретира змийския яспис с дълбока и доста интензивна амброва формула и нотки на листата от здравец, опушен черен тамян и агарово дърво.

Le Gem me Kobraa

Логично, великолепните флакони също са разработени така, че да си кореспондират хармонично със своите иридисцентни зелени цветове. Капачката на Erea е вдъхновена от мотивa scaglie я бижутерийната колекция Serpenti и отговаря на мъжката капачка, вдъхновена от змийския яспис. Аметистовото стъкло на флакона във форма на древноримска амфора контрастира с обвивката на зеления ахат. Флаконът на Kobraa пък прилича на обелиск – традиционната форма за мъжките аромати в Le Gemme. Откъдето и да го погледнем – идеален (и много скъп) подарък за двойка-колекционери или поотделно за близки хора. Със сигурност ще го оценят и без дуетната му половинка.

Le Gemme Еrea

Le Gemme Kobraa и Le Gemme Еrea на Bvlgari струват 587 лева (всеки) ексклузивно в Pretty Shop на софийската ул. Уилям Гладстон 34.