GIRLSCOUT: Вечно лято с червила и грим от Maison Mirage

Ненадейната поява на червила и гримове в Boyscout може да означава само няколко неща: 1. Редакторите прекаляват с Ru Paul Drag Race и новия реалити сериал Ние сме тук; 2. Търсят подходящи подаръци за смугли девойки в очакване на лятото, които вече са се обзавели с цял бански от Moré Noir; 3. Страдат за липсата на еротиката от култовото хедонистично списание Mirage и прибягват до извънредни мерки.

Четирите колекционерски броя на основаното през 2009 списание за лято, секс, море, кожа и носталгия се намират доста рядко срещу стотачки в книжарници като Idea, но Henrik Purienne и Frank Rocholl компенсират неговата липса с продължение на неговата естетика и почит на естествената красота под малко по-различна форма. Създателите на Mirage се комбинират с немската компания Cosnova за малка колекция от три червила и гримове под името Maison Mirage, които (очаквано) са вдъхновени от идеята за вечно лято.

Да, Été Toujours напомня за вечното лято с фантастични пътувания, лунички, сол и пясък по кожата и зноен хедонизъм със стегнат лимитиран тираж на шест козметични продукти в топлата цветова гама и в красиви опаковки – добър начин за фотографа Purienne и творческия директор Rocholl да капитализират култовия колекционерски статут на Mirage и да пренесат вечното je ne sais quoi чувство за безгрижие в нова форма.

Maison Mirage е онлайн тук.