Новата колекция на Moré Noir е подарък за по-добри дни

Цял бански от еконил Big Bow, 620 лева © Васил Германов за Moré Noir

Неясното бъдеще и самоналожена изолация не ликвидират съвсем добрите мисли за предстоящо знойно лято и силна нужда от аналогов ескапизъм. Последният каталог на Moré Noir върши отлична работа в стимулирането на добри идеи за лятна униформа на девойки, които обичат класическите архитектурни форми, деликатната женственост и естествен сексапил без никаква прекалено натрапчива и пошла вулгарност.

Софийската марка на сестрите Сандра и Карла Клинчеви се справя добре в пренасянето на основните вечни идеи и чувствителността на съвременното облекло (Сандра е дългогодишен стилист и възпитаник на модната програма в Сейнт Мартинс) в съвременни колекции от бански костюми, пропити от усещането за възпитан и софистициран шик. Един поглед към вдъхновенията на двете мацки е достатъчен, за да се разбере за какъв привлекателен гламур става въпрос.

Ленен гащеризон Lydia, 700 лева © Васил Германов за Moré Noir

Фатални супермодели? Mark Rothko и David Hockney? Филмите на Tornatore и Sorrentino? Модерни ар деко канапета от плюшен велур и компилациите на Hotel Costes? Moré Noir се бори за своята деликатна романтика без зъби, но с леки лакирани нокти и помощта на първокачествени и луксозни материи (памук, еконил, коприна, лен) и добре изрязани силуети в малки серии от модели, които се съчетават лесно не само на пясъка или около басейна, но и на разходки с деним панталонки, широки рокли и всичко останало за градове до море.

Изрязан цял бански от еконил, 390 лева © Васил Германов за Moré Noir

Цялата продукция на младата марка се шие в малкото им ателие в столицата и предпочита да залага на преоткриването на любимите си модели сезон след сезон, вместо да преследва непрекъсната актуалност и задоволяване на Instagram-овия глад в бизнеса с бански костюми. Стремежът към устойчиво развитие (малък екип на едно място за по-малък въглероден отпечатък и минимално количество отпадък) и създаване на качествен гардероб от устойчиви класики ги провокира да се пробват за пръв път и с класическо курортно (resort) допълнение в колекцията за пролетта и лятото на 2020.

Копринена рокля Cleo, 990 лева © Васил Германов за Moré Noir

Освен нови интерпретации на познати модели от предишни сезони, Sun включва и стегната селекция от по-малко от дузина жилетки, свободно падащи макси рокли в различни дължини, гащеризони, а също и модерния напоследък регенериран найлон ECONYL® като част от усилията на марката да създава красиви, но смислени модели за повече от един сезон. Цените не са особено достъпни, но по-голямото разтреперване се случва при вида на великолепния цял бански Big Bow с огромна панделка върху деколтето, който умира, ако не за плаж, то поне за къси панталонки и срамежливи рамене. Още един елемент от Slim Aarons-овите фантазии на редакцията е налице.

Цял бански Silky Wings, 440 лева © Васил Германов за Moré Noir
Цял бански от еконил Bodycon, 460 лева © Васил Германов за Moré Noir
© Васил Германов за Moré Noir
Цял бански от еконил Bodycon, 460 лева © Васил Германов за Moré Noir
© Васил Германов за Moré Noirб
© Васил Германов за Moré Noir
Винтидж триъгълни бански Silky Wings, 282 лева © Васил Германов за Moré Noir
Цял бански от копринен шифон Silky Wings, 440 лева © Васил Германов за Moré Noir
Макси балон рокля от коприна и памук Joana, 900 лева © Васил Германов за Moré Noir
Бански костюм от две части с бикини и горна част от типа бандо с връзки Peony (294 лева) и жилетка от вискоза и лен Maria, 640 лева © Васил Германов за Moré Noir
Цял бански Peony, 354 лева © Васил Германов за Moré Noir
Цял бански Peony, 354 лева © Васил Германов за Moré Noir
Бански кост’м от две части с триъгълни чашки от копринен шифон Silky Wings, 470 лева © Васил Германов за Moré Noir
Бански костюм от две части с бикини и горна част от типа бандо с връзки Peony, 294 лева © Васил Германов за Moré Noir
Бански костюм от две части с триъгълни чапки и бикини от копринен шифон Silky Wings, 470 лева © Васил Германов за Moré Noir
© Васил Германов за Moré Noir

Последната колекция Sun на Moré Noir за пролет/лято 2020 е онлайн тук. Използвайте промокод MNxFriends за 20% отстъпка от стойността на всяка поръчка и не забравяйте да прегледате разпродажбата на определени модели от архива с 60% надолу.