Мощният Armortruck плаче за модерни сай-фай дистопии

Познаваме Милен Иванов покрай неговите виртуални концептуални разработки Audi Concept RS и Lamborghini Concepto X и работата за , анимационния сериал Fast & Furious Spy Racers, но последният автомобил на родния дизайнер смачква (чисто метафорично) всички останали досега.

Изключително детайлният Armortruck e брониран мега всъдеход, който може да се кара на всяка повърхност без значение от кислородното състояние, терен или опасна среда. Именно тези характеристики на дигиталната шоу-кола я правят идеална за всевъзможни сай-фай дистопии ала Черното огледало и Западен свят, а защо не и за виртуални осморки (като напреднат VR технологиите) в марсианския кратер Гейл.

И понеже хибридът между сайбър камиона на Elon Musk, Hummer и заплашителния скарабей на французите от Arquus е само виртуален (засега), Иванов го напомпва с брутални технически спецификации, както си му е редът. Дизайнерът си го представя като, хм… хибрид с корпус от стомана, кевлар, въглеродни влакна и титан за максимална сила и непробиваемост, два двигателя (електрически и горивен) с обща мощ от 2000 конски сили, четири ултра широки камери за панорамен 360-градусов изглед на живо (включително и нощем), минималистичен, но луксозен интериор в купето, дистанционно управление чрез двойна антена, бронирани въздушни амортисьори и гуми с пълен контрол на налягането и система за регенериране и филтриране на въздуха на покрива, за да си джиткате еднакво добре и на Марс, и в София всяка зима.

Съдейки колко бързо напредват концептуалните разработки за прототипи и какво се случва в развлекателната индустрия, нищо чудно да го видим агресивния сексапил на Armortruck ако не на улицата (след някое друго десетилетие), то в най-близката дигитална среда в обозримо време.