Yellow Hat е поредeн силен клип за Dayo

Разчитайте на Dayo за всичко останало, но не и за скучни видеоклипове. Екранизацията на колаборацията им с Alxndr London също не е изключение.

Написаният и режисиран от Виктория Караколева клип на Yellow Hat е продуциран от сплотения голям екип на Four Elements като част от кампанията Save Yourself. Целта й е със собствени средства да заснемат музикално видео на лента на избран от тях артист. Имахме тема, сюжетна линия и нужда от точната музика, за да изведем историята. Получихме чудесни предложения на талантливи артисти от целия свят, но песента на Dayo ни докосна най-много и се съчета плътно с концепцията ни.

Резултатът? Късометражен филм на 16-милиметрова филмова лента, който вдига нивото на българските музикални клипове с магистрална история за жена (актрисата Силвия Петкова), изправена пред жизненоважен избор. Задачата беше да разкажем две истории, които да комуникират една с друга, чрез точно изградена разкадровка и тайминг.

Всяко решение на изтормозената жрица на платената любов обаче води до различно развитие на ситуацията, представено визуално чрез поли екран, за да се стряскате повече от нагледно изобразения контраст: