Raf Simons почита дебюта на The xx с мини мърч колекция

Страстта на Raf Simons към съвременната мода върви ръка за ръка с огромната му любов към музиката, белязала много негови колекции през последните 25 години. Белгийският дизайнер е стар последовател на сектите на Joy Division, Kraftwerk, Sonic Youth, Black Flag и ротердамското хардкор техно, но не е чужд и на съвременните модерни групи като най-големите му фаворити от последните десет години, The xx.

Raf Simons x The xx © Willy Vanderperre и Olivier Rizzo за списание System

Родената преди десетилетие английска група се намества в британския инди рок със статута на абсолютни новатори в минималистичния и много атмосферичен звук, останал в основата на три великолепни албума и повлиял на много повече музиканти и банди, отколкото им го признават. Имайки предвид безупречния им студен имидж, нищо чудно как членовете на The xx намират радушен прием и в модната индустрия с работата за Dior Homme, Calvin Klein и още други марки.

Raf Simons x The xx © Willy Vanderperre и Olivier Rizzo за списание System

Очаквано, Raf Simons също се влюбва в звука на групата и ги кани да свирят в американския музей Guggenheim за събитие на Dior, преди да помогне за създаването на концепцията на клипа към I Dare You, режисиран от модния фотограф Alasdair McLellan.

Raf Simons x The xx © Willy Vanderperre и Olivier Rizzo за списание System

Последната капсулна колекция на белгийския гений почита десетата годишнина от излизането на изключителния дебют на Тhe xx през 2009. Simons се колаборира с Oliver Sim, Romy Madley Croft и Jamie Smith (Jamie xx за стегната минималистична линия от черни тишърти без ръкави, шапки, безопасни игли и нашивки с принтове, адаптирани от оригиналната обложка на албума ХХ. Последните се закачат където си поискате с Х-образните безопасни игли с инициалите на Raf Simons в тон с DIY естетиката на младежките субкултури и най-добрите рокендрол групи. Не просто обикновен мърч, а смислен и много автентичен поглед към един велик албум и хората, които са го създали.

Raf Simons x The xx © Willy Vanderperre и Olivier Rizzo за списание System

Капсулната колекция на Raf Simons за The xx е в избрани магазини на дизайнера и сайта на групата от 12 декември. Нашивките са в онлайн магазина на The xx срещу €115 и €135 според размера. Дебютният албум XX на The xx е в Spotify.