Omega отбелязва 50 години „В служба на нейно величество“

Omega се възползва от шума покрай наближаващия 25-и James Bond с нов колекционерски часовник Seamaster Diver 300M, отбелязващ 50-тата годишнина на В служба на нейно величество – шестият филм на поредицата от 1969 и първа и последна поява на George Lazenby в титулярната роля.

Масивният часовник с черен аналогов дисплей, циферблат и безел се предлага с две каишки (от неръждаема стомана и спортна гума) и позлатени индекси и стрелки. Лимитираното Bond издание на Оmega се възползва от добре познатата 42-милиметрова каса от неръждаема стомана на Seamaster и обновява черния дисплей с познатия мотив на огнестрелна цев и дупка от 9-милиметров куршум. Феновете на 007 обаче ще се намръщят сериозно от липсата на акуратност – Bond носи 7,65-милиметров Валтер ППК през по-голямата част от своята (филмова) кариера.

Върху страничната част на всяка каса има тънка плочка от 18-каратово злато, гравирана с поредния номер от ограничения тираж на часовника (общо 7007 бройки). Фамилният герб на Bond пък е поставен върху индекса за 12 часа, а седмицата в индикатора за дата е със шрифта на 007.

Флуоресцентните маркери разкриват и едно 50 на 10 часа, за да е ясно кой филм почитате, ако ви задърпат китката. Като всеки професионален часовник за гмуркачи, и този издържа на налягане до 300 метра и пристига в свръхлуксозна кутия с всичко необходимо.

Часовникът се предлага онлайн и от всички официални магазини на швейцарската марка за скромната сума от 6500 в долари за Щатите и нещо подобно в евро за колекционерите в Европа. Най-странното (но съвсем логично от търговска гледна точка) в цялата работа е, че Omega няма абсолютно нищо общо с В служба на нейно величество. Швейцарската марка се появява за пръв път на китката на 007 (Pierce Brosnan) чак през 1995 в Златното око със Seamaster Diver 300M.

По ирония на съдбата, неизвестният по онова време актьор и модел George Lazenby си купува собствен Rolex, посещава фризьора на Sean Connery и удря съвсем наистина каскадьорите по време на прослушванията, за да впечатли продуцента Albert Broccoli и да си спечели ролята на Bond. Макар да има договор за седем филма, австралиецът бързо се разочарова от поредицата, обявява още по-време на снимките, че това ще е единствения му Bond и дори се появява с дълга коса на премиерата на филма през 1969. За щастие, В служба на нейно величество остарява добре – по-малко джаджи, по-яки злодейски щабквартири, истинска любовна история и приятно нюансирано превъплъщение на Lazenby:

Повече информация за поредната колекционерска Omega има тук. Видяхте ли нашия типографски анализ на заглавието на No Time To Die?