Тийзър трейлърът на 18% сиво не е никак лош

Захари (Рушен Видинлиев) се скита в 18% сиво на режисьора Виктор Чучков-син

Силният откъм брой премиери сезон за новото БГ кино продължава и през януари догодина. Виктор Чучков – син е готов с едноименната екранизация на романа 18% сиво.

Вторият филм на режисьора на Тилт се сдобива и с първи тийзър трейлър, от който разбираме как действието на мрачно забавния и напрегнат пътепис и роман за емиграцията от собствените си спомени на Захари Карабашлиев е преместено от Америка в Европа, а главните роли са поверени на обичайния заподозрян за подобни истории напоследък Рушен Видинлиев (Цветът на хамелеона, Снимка с Юки) и Доля Гавански (Пътуване) в компанията на Самуел Финци и доста европейски имена.

Стела (Доля Гавански) го зарязва

Копродукцията на Братя Чучкови и половин Европа е заснета във Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Тилт-Винге (живописна община в Белгия), Ваймар, Лайпциг и Берлин но доста красив начин от Ненад Бороевич , за да предаде достоверно многопластовото пътешествие на изоставения Захари (Видинлиев) към истината за загубената любов и търсенето на свое място в света, съпроводено от неудобните открития за самия себе си.   

Спомените за преживяванията на двамата обаче са велика работа

Чучков-син определя 18% сиво като филм за любов, мечти, загуба, оцеляване, надежди и пак любов. От къде сме и какво не ни стига тук? Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? Как градим отношенията ни между мъж и жена при нови условия, и в променен свят? Доста болна тема за многобройните български семейства с роднини извън страната, която режисьорът е пробвал да развие и като студия за чувствителността на съвременния човек, който се търси в свят на несигурност. Остават малко повече от две месеца, преди да разберем как се е справил с този актуален метафоричен поглед върху противоречива Европа.

18% сиво е в кината от 24 януари.