Нюйоркският ресторант Carbone има стилни мъжки дрехи

Когато името на ресторант седи върху мъжки или дамски дрехи, обикновено става дума за униформите на персоналa. Случаят с популярната и изнервящо трудна за резервация нюйоркска институция Carbone обаче е малко по-различен. Шеф Mario Carbone и неговите партньори в Major Good Group решават да вдигнат нивото и да не се задоволят с поредния мърч, а с мини мъжка колекция под името Our Lady of Rocco, която да интерпретира скъпата улична естетика и ДНК на популярния ресторант в друга сфера.

Цялата идея е осъществена в партньорство с нюйоркската дамска модна марка за луксозни базови дрехи La Ligne. И двете имена дебютират в мъжката мода, но твърдят, че идеята за Our Lady of Rocco се е зародила много преди пандемията да им подсигури достатъчно свободно време за експерименти и доизмисляне. Carbone се вдъхновява от дрехите, които неговият баща и чичовци от италианската диаспора в Голямата ябълка носят в средата на 80-те.

И понеже досега сам самичък се е занимавал с дизайна на униформите за персонала в Carbone, шеф Mario, Jeff Zalaznick и Rich Torrisi се доверяват на външен агент (мацките от La Ligne) за линия от 19 модела на границата между пипната ежедневна мода от тъмносини велурени суетшърти и долнища, якета и панталони на тънко райе, сатенени бомбъри, бели панталони с басти, тениски и ризи с бродирани надписи, оребрени бели потници (с хитрото име wife pleaser) и плетени тъмночервени полошърти с огромни яки (на цени от $95 до $595), които да отговарят на изискванията от разходки на кучето в квартала до срещи с момичета и момчета, без да се налага да посягате към прекалено формални костюми.

Или, както обяснява Mario Carbone, колекция за мъже от по-младата генерация, които имат нужда от лека формалност, но без да губят чъвството за съвременност, комфорт и класически кройки извън времето и тенденциите. Всички модели са в цветовата палитра на Carbone. Цялостният резултат прилича на идеален гардероб за членовете на семейство Soprano, а ние започваме да се чудим кои български шеф-готвачи искаме да стартират модна линия: Петър Михалчев? Андре Токев? Джун Йошида? Ивайло Спасов? Дедо Мацо?

Our Lady of Rocco е онлайн тук.