Космическият X-Wing каца на върха на Европа

Скромната промоция на предстоящия епизод от една малко известна и почти непозната космическа сага върви лети към покрива на Европа.

Disney и Lego приземяват безпогрешно космическия изтребител X-Wing на най-високото място на Стария континент в чест на световния The Force Day. Най-дългият глетчер в Алпите играе ролята на добре отъпканата писта в живописната швейцарска седловина Юнгфрауйох, която приютява известния бунтовнически изтребител на най-високото място (3454 метра надморска височина), на което е кацал, поне в тази галактика.

Постоената в реален мащаб от два милиона и половина Lego блокчета реплика е дело на 11-членен екип, прекарал 1500 часа в работа, за да я сглоби до впечатляващите размери от 10 на 10 метра. Освен да рекламира предходящия епизод на Междузвездни войни, най-високият интерактивен билборд на Disney и Lego случи и като реклама за десетте нови тематични сета, които вече се продават в сайта и магазините на датската компания.

Кацането на Черни връх, Вихрен и Мусала все още не е уточнено, но последният епизод от космическата сага Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър е по кината в страната на 20 декември: