Lego стимулира спомените със Завръщане в бъдещето

Феновете на приключенски трилогии в кутии почват да изпотяват дланите. Lego играе по тънката струна на всеки, който таи скъпи спомени от Завръщане в бъдещето.

Чисто новия Creator Expert конструктор на датската компания съдържа 1872 части от прословутия DeLorean DMC-12 във филмчетата на Robert Zemeckis. Машината на времето от Завръщане в бъдещето обаче не е само една, а цели три, защото Lego решава да заложи на конструктор 3-в-1 и да даде възможност на феновете да сглобят и трите коли от поредицата.

Очаквано, детайлите са пипнати така, че автомобилите да се приближават максимално до реалността, пардон, до филмовите си версии – от специфичните летящи гуми във втората част до електропровода и ядрения реактор от първата и какво ли още не.

Комплектът включва и миниатюрни фигурки на д-р Emmett Brown (Doc) и Martin Marty’ McFly, както и други допълнителни аксесоари като кутия с плутоний и ховърборда на Marty от втората част. Вратите на Lego Delorean-ите пък се вдигат нагоре, за да разкрият табло с датите, скоростта и други индикатори.

За разлика от истинския автомобил обаче, тази машина на времето е несравнимо по-евтина и достъпна (340 лева от първи април в магазините и онлайн). Оригиналните DeLorean-и вървят за десетки хиляди долари, все пак. Новият конструктор е пътуване във времето за цялото семейство, Уви, трите версии не могат да бъдат сглобени едновременно, но карай да върви… или лети?