Mick Harvey и JP Shilo свирят легендарен рок в София заради Аларма

© L.J. Spruyt Photography

Ерудираният и словоохотлив циник Владимир Константинов говори за Mick Harvey като за един от най-важните сред важните хора от The Bad Seeds на Nick Cave и не пропуска да припомни как върху елегантните му кокалести рамене (на Harvey, не на Nick) лежат най-добрите кавъри на Serge Gainsbourg в нашата галактика.

Поводът за горната констатация е гостуването на Mick Harvey в София, но този път със сериозното си солово творчество, издържано в същата тъмна гама като Свети Николай Чудотворец. Другото знаково име на австралийския рок минава през града, за да честити 11-ия рожден ден на Аларма Пънк Джаз, заедно с дясната си ръка JP Shilo, Glenn Lewis (Cambodian Space Project) и Steve Shelley (Sonic Youth).

В този си формат, групата от гиганти представя първо песните на JP Shilo от излезлия този месец нов негов албум Invisible You (където Харви е клавирист), а след това съоснователят на The Bad Seeds, Birthday Party и The Boys Next Door продължава с богата вариететна програма от цялата му забележителна 40-годишната музикална кариера.

В сетлиста присъстват парчета от последните му албуми с Christopher Richard Barker като Sketches From The Book Of Dead (2011), Four (Acts Of Love) (2013) и The Fall And Rise Of Edgar Bourchier And The Horrors Of War (2018), но и песни от четирите албума на Harvey, интерпретиращи творчеството на Serge Gainsbourg, филмова инструментална музика и други екстри.

Говорим за човек, който се е разписвал и в албумите на PJ Harvey, a другият – откритие на покойната легенда Rowland S. Howard. С две думи – голяма работа по всички параграфи.

Мick Harvey и JP Shilo са тази вечер, 29 октомври, след 21:00 в голямата зала на Mixtape 5. Билетите струват 28 лева онлайн и 30 лева на входа на клуба. Непосредствено преди концерта между 19:30 и 21:00 е предвиден безплатен концерт-премиера на новото ЕР на Анна Бо и откриващ сет на Nocktern в малката зала на същия клуб. Повече информация за събитието има тук.