Концертът на De Staat и Shht е въпрос на прогресивен избор

De Staat © Pooneh Ghana

След години след първото си гостуване в София, De Staat се завръща обратно в града за удивително енергично представяне на последния си албум Bubble Gum.

Повечето западноевропейски дати от клубното турне на холандската група са разпродадени на гърба на хиперуспешния сингъл Kitty Kitty и славата на идиосинкратична и много ангажираща банда, която не се притеснява да разбутва жанровите ограничения. Освен това ги подгряват такива симпатични ексхибиционисти като белгийците Shht:

Белгийските експериментатори Shht от град Гент

Голите момчета на снимката (Michiel Renson, Mathijs Steels, Wouter Van Asselbergh, Nathan Ysebaert и James de Graef) създават своята експериментална формация в белгийския град Гент преди години, за да се забавляват с много шумен и бурен електронен рок, повлиян от Kanye West, The Beatles и Исус Христос (няма шега). Мениджмънтът им определя концертите на групата като енергично изживяване със заряда на земетресение в Хаити и  взимане на наркотици на панаир. Гостуването в София се случва ден след излизането на дебютния им албум Love Love Love.

De Staat и специалните им гости Shht са тази вечер, 27 октомври, след 20:30 в Sofiq Live Club. Билетите струват 30 лева в Eventim и 40 лева на входа на клуба. Повече информация за събитието има тук.