Chippy Nonstop пуска, хм, дълго и безплатно (модерна музика)

Chippy Nonstop

Хвърлете едно ухо и бедро на новосъздадения диджейски колектив Eastern Union и неговите партита, тематично насочени към промотирането на по-малко популярната клубна музика в България и партньорските, пардон, съседните балкански държави.

След първото подобно събитие през юли в столичната Fabrica 126 с музиката на Тekniq, Goro, Sillia и солунските двама братя George Next и Radio Etc., Eastern Union се завръща отново на същото място, но с малко по-различен лайн-ъп за втото събитие в рамките на три месеца.

Енергичната девойка от Торонто Chippy Nonstop е доста симпатичен полиформатен артист, който диджейства, рапира, пише музика, продуцира, организира събития и защитава безброй каузи като LGBTQ+ активист. Еклектичната музикална селекция се дължи на мултикултурния й произход – родители индийци, родена в Дубай, израстнала в Замбия, гражданка на Канада и живяла в Лос Анджелис, Оукланд и Ню Йорк, за да се пренесе в Торонто през Ванкувър след депортацията си от Щатите през 2014 заради проблеми с визата.

През последните няколко години Chippy Nonstop се занимава активно с проекта Intersesions, куриран от и за жени и LGBTQ + общността, a ако искате да разберете каква музика обича да пуска, можете да преслушате горния сет за Boiler Room и Pxssy Palace, стига да успеете да се абстрахирате от ужасяващо досадното MC.

От българска страна се включват местния властелин на екстравагантна чалга и електро кючеци Goro, Силвана aka Sillia от Best Kept Secret и Favela Gang, KAMOXKAMI, N3TOK, Keny oт Blok Shop и проекта Retro Disco Motion като домакин на вечерта и воугърите от House of Vagrancy и Texas Alexa Vivi от House of Vivi.

Второто парти на колектива Eastern Union с Chippy Nonstop е на 20 септември, петък, след 22:30 във Fabrica 126. Входът е свободен. Повече информация за събитието има тук.