Втора природа за Лубри

© Лубри

Кураторът Вера Млечевска и галерия Sariev Contemporary  обичат Лубри и неслучайно организират втора самостоятелна изложба на фотографа в Пловдив. След скандала с местните пуритани и свалянето на косматия мъж, фотографът представя кадри, за които отправна и събирателна точка са различните медии, деформиращи фотографския образ. Не че Лубри би се трогнал от подобна реакция – все пак сме свикнали да го виждаме да снима провокативно и умно за своя блог и за различни проекти  на списанията Едно, Vice, Fantom magazine и вестник 39 Грама. Помним първата му самостоятелна изложба Момчетата не плачат в галерия Пистолет преди шест години.

© Лубри

В откриващата се днес изложба Втора природа Лубри използва медията не самоцелно, а по-скоро като криво огледало, в което фотографският образ е представен по много оригинален начин. Традиционната за автора филмова лента е гарант на видяното, но фотосът не е непременно последното явяване на изображението, а само едно от няколко, които предшестват и последват. С други думи, образът е изкривен от огледала или прожектиран или прекарван през през различни медии и изкривяван при всяка следваща експонация. Резултатът е много интересен.

Изложбата Втора природа може да бъде разгледана от 12 юли до 30 август в пловдивската галерия Sariev Contemporary на ул. Отец Паисий 40.