Meadows 2019 има силен лайнъп и още по-зелена политика

Макар да навлиза уверено в деветата си година, Meadows in The Mountains успява да се разраства, но без да загуби своята интимна и хедонистична атмосфера на ескапизъм, пропит от чувство на приемственост и грижа за природата. Характерът му е неминуем, най-малкото защото се провежда в изключително красивата местност в Родопите до село Полковник Серафимово на 850 метра надморска височина и на един хвърлей от границата с Гърция.

Възникналото като семейна традиция събитие на братята Damian и Benjamin Sasse по време на едно продължително тяхно гостуване на пенсионираните им родители в страната комбинира любовта на 90-тарската рейв култура на остров Ибиза, свободата на изразяване на по-напредничавите световни събития и екологичната ориентация на всеки трезвомислещ почитал и организатор на музикални събития. Политиката не оставяй следа не е пожелателна, а съвсем реална – съоръженията на фестивала са изработени изцяло от местна дървесина с минимален въглероден отпечатък, материалите са изцяло рециклируеми, а храната се доставя само от близки села.

След симпатичните метални чаши за многократна употреба, Meadows 2019 стартира и нова инициатива с бутилки от неръждаема стомана за още по-чувствително намаляване на пластмасовите отпадъци, а 20 лева цената на всеки продаден билет отиват за различни благотворителни и общински проекти. Настаняването е в български семейни къщи на гостоприемни баби или в специално изграден къмпинг близо до територията на фестивала в цветни ливади с  предлаганите за първа година палатки Tentstile, които се стават за окачване на дървета, изглеждат отлично (не че има кой знае какво голямо значение) и са подходящи за планинския терен.

Дори да не сте изкушени от интимната атмосфера и фантастичната природа на района и не сте се засилили към холистичния купол, дома за духовност и семинари, йога практики, медитация, какаови церемонии, изцеление, може да разчитате на споделени танци с най-симпатичните посетители, звукова система Funktion One Evolution и списък с независими изпълнители и диджеи от добрата страна на ъндърграунд музиката:

Фестивалът Meadows in The Mountains е от 6 до 9 юни в планината над родопското село Полковник Серафимово. Билетите струват 150 лева в Epay Go. Повече информация има тук.