Фестивалът на ReelFeel

Bonobo

ReelFeel напомнят за своите най-добри и мащабни събития с еднодневен музикален фестивал на открито с две сцени и участието на половин дузина интересни имена от независимата сцена и част от най-добрите локални артисти в средата на септември. Първият артист пристига с целия си бенд, за да представи последния си албум The North Borders. Bonobo обикаля като побеснял Европа и Щатите и разпродава концертите си, по-важното обаче е, че е доста интересен артист: господин Simon Green e издал е пет албума за последните 12 години, но го помним най-вече заради  Black Sands (2010) с невероятните мелодии и добре дозирана електроника, бас и барабани.

Bonobo записва The North Borders в Ню Йорк, за да получи естествена еволюция на предишния си албум и да разработи на електрониката в Black Sands. Гост вокалистите в последния му албум са все сериозни имена – Erykah Badu, Grey Reverend от Cinematic Orchestra, Cornelia от Portico Quartet и напълно непознатата поне до днес Szjerdine. За щастие Bonobo се справя много добре с баланса между вокални и инструментални композиции и ги представя по много хипнотичен начин на живо.

Kutmah

Другото интересно име на фестивала е британския продуцент с египетски произход Kutmah, който е минал през американската бийт школа в Лос Анджелис и се влияе най-много от новите продуценти като Flying Lotus и неговия лейбъл Brainfeeder.

Студио Phormatik и ReelFeel стартират и ReelFeel Cinema – нов проект за събития с музикални филми. Фестивалът започва с премиера на документалния филм We are Modeselektor за двамата немски диджеи Gernot Bronsert и Sebastian Szary, които разказват за началото на проекта, музикалния си лейбъл и страстта си към музиката чрез много интервюта, пътувания, лайв изпълнения и спонтанни кадри. От българска страна в програмата на фестивала се включват 1000Names и Clipper. Най-много се вълнуваме за участието на феноменалния диско хаус проект Wolf+Lamb (в лицето на Zev Le Wolfe) и неговия доведен син Nick Monaco, но за тях ще пишем по-подробно много скоро.

ReelFeel Open Air е на 17 септември в складове Деспред зад Митница София – ул.Веслец 84. Събитието започва от 18:00, билетите струват 35 лв. предварително и 40 лв. на входа.