Отбелязваме 50 години от кацането на Луната с Apollo 11 от Lego

Няколко седмици преди 50-тата годишнина от първото кацане на Луната Lego яхва вълната и повежда празненствата по най-добрия начин.

Разработеният в комбина с НАСА нов конструктор Creator Expert с 1087 части пресъздава спускаемият апарат Eagle на Apollo 11, който се прилунява успешно в Морето на спокойствието на 20 юли 1969. Комплектът включва и две минифигури на астронавти (Neil Armstrong и Buzz Aldrin?) със златни визьори на шлемовете ала Daft Punk, за да е още по-тържествено.

Изключително детайлната реплика на лунния модул Eagle включва двете негови степени за спускане (с камера, люкове и стълба) и обратно изкачване (с подробно пресъздаден интериор и пространство за двете фигурки), американско флагче и осеяна с кратери, стъпки лунна повърхност.

Домашното пресъздаване на кацането на Луната и поредно подпалване на конспиративните теории покрай него (след като по-голямата част от нас не са имали възможност да гледат едно от най-великите постижения на ХХ век на живо по телевизията) е особено вълнуващо. Така и така сте почнали, защо не добавите и ракетата Apollo Saturn V отпреди няколко години, докато чакаме премиера на командния модул за обратния полет до Земята?

Nasa Apollo Lunar Lander на Lego струва 200 лева онлайн тук.