FKA twigs възкръсва в Cellophane

Малко артисти са способни да се завърнат толкова зашеметяващо три години след последната си официално издадена песен. FKA twigs обаче се готви за този момент повече от година и половина.

Малко след като сподели за проведена интервенция за отстраняване на тумори през първата половина на 2018, певицата започва да се възстановява забележително бързо с танцуване на пилон, което е използвано не само за кратки клипчета в Instagram, но и в основата на Cellophane нейната първа песен от 36 месеца, която коментира в прав текст и без излишни метафори задушаващото чувство да бъдеш наблюдаван непрекъснато (They want to see us/ want to see us / want to see us apart / I don’t want to have to share our love / I try, but I get overwhelmed).

Минорният инструментал от пиано и минимални електронни ефекти само извисяват оголения до болка деликатния кристален глас на FKA twigs, който се пропуква неколкократно под емоционалния заряд на текста на песента и звучи по-искрено и интимно от когато и да било.

Създаденото в екип с дългогодишния колаборатор на Björk и режисьор Andrew Thomas Huang видео е убийствено красив колаж от митовете за Икар и Феникс (като доста директна метафора за живота и проблемите на певицата през последните години) и моментално се нарежда сред един от най-добрите клипове на 2019: