(ВИДЕО) ПРЕМИЕРА: Colibri на Yva

Девет месеца след последното си видео и Boyscout подкаст, Ива Янкулова се завръща като Yva с Colibri – красиво поп парче с прелестна мандолина и видеоклип, който се разхожда съвсем естествено на границата между 70-арските диско икони и нашвилското кънтри с малко младежка Marilyn Monroe за допълнителен характер. Основната тема е притежанието, стремежът към твърде много вещи, задушаването във връзките, въобще имането и взимането. За Yva, Colibri e не само любовна, но и социална песен. Иронията в лъскавия клип е умишлено търсена, а посланието – позитивно: да не бъдем отражение на партньорите си, да споделяме повече, когато не се чувстваме добре, да допускаме до себе си по детски и най-важното, да си прощаваме, защото всички сме хора и правим най-доброто, на което сме способни в този момент.

Режисьорът Simone Falcetta е един от първите, които оценяват таланта на Yva като певица. Макар да е известен предимно като страшно добър фотограф, Falcetta винаги се е интересувал смело от всевъзможно визуално изкуство и вече има няколко клипа за италиански артисти. Вярвам, че Yva има много интересен глас. Беше съвсем естествено да снимам обложката за дебютния й албум и да застана зад камерата на Colibri, когато дойде момента за нейното първо видео. За мен бе особено важно фокусът да е изцяло върху нея, да я направим разпознаваема и в същото време да не променяме нейната идентичност. Самият клип създава една много замечтана атмосфера и е вдъхновен отчасти от специалните ефекти в 70-арските и 80-арските музикални видеоклипове. Розовото е новото черно.

Макар и двамата с Yva да са работили неведнъж заедно и да имат много приятна симбиоза помежду си, дебютното им видео не се случва лесно. Снимките трябваше да са в Рим, но се наложи да изпусна полет до София, за да хвана влак до Милано, защото неговите планове се промениха. Но се получи, въпреки екшъна. Colibri e последният сингъл на Yva за 2018. През февруари ще сервирам цял албум и нямам търпение да започна репетиции с банда съвсем скоро. Дотогава само подгряваме с клипа:

Дебютният албум на Yva илиза през февруари.