Converse се връща към баскетболните корени

Кога за последно мислихте за баскетбол с едно изречения с Chuck Taylor All Star? Дълбоката пенетрация на легендарния Converse във всички сфери на модерния живот (и гардероб) обаче не може да заличи неговите стогодишни корени като баскетболна обувка, която с напредването на десетилетията отстъпва мястото си под прожекторите на щатската НБА на по-иновативни модели.

Всичко това обаче би трябвало да се промени с представянето на новите кецове All Star Pro BB. Обновеният дизайн на оригиналната класика е моментално разпознаваем и в синхрон с баскетболното минало на марката. Технологиите в подметката и използваните материали обаче са съвсем друга бира, създадена за професионалисти.

Nike притежава Converse и съвсем логично дава назаем малко иновации като кеата, издръжлива и адаптивна пяна React, новия дизайн на капачката и горната част от еднослойна Quadfit мрежа за добра поддръжка на крака. Иначе иконичните елементи са си съвсем на място, само и само да се постигне усещането за минимум намеса и максимално представяне в игра – нещо като съвременна версия на оригиналния Non-Skid отпреди век.

Уви, моделът не е предвиден за българския пазар, затова ще може само да го гледате върху краката на крила като Kelly Oubre Jr. от Phoenix Suns или направо да си ги купите срещу около 140 долара/евро някъде навън.