Oliver Peoples възкресява слънчевите очила на Cary Grant

Север-северозапад и всички сързани герои и елементи са запазени търговски марки на © Turner Entertainment Co., под лиценз за Oliver Peoples

Сивият костюм на Cary Grant не е единствената мъжка модна легенда, произлязла от Hitchcock-овата класика Север-северозапад.

Покойният американски актьор влиза в историята с безупречната си вродена елегантност, стил, поведение и тежкарски слънчеви очила, вдъхновили щатската марка Oliver Peoples да се пробва с първа подобна колаборация с наследниците на Grant въобще.

Селекцията включва няколко чифта семпли, софистицирани (в добрия смисъл – бел.ред.) и висококачествени слънчеви очила (£280/317) и диоптрични рамки (£248), който се приближават неимоверно много до модела, носен от героя Roger Thornhill (Cary Grant) по време на опасните приключения с великолепната Eve Kendall (Eva Marie Saint).

Неподражаемият дизайн на новите рамки от ацетат се дължи приликата си с оригинала не само на силуета, но и на дискретните детайли като оригиналния монограм на актьора CG. Кутиятам калъфът и кесията пък са вдъхновени от цвета на костюма му в Север-северозапад, така че можем да говорим за вдъхновение от глава до пети вече повече от 60 години.