Gucci пуска одеколон на най-добрия мъжки аромат от Envy насам

Феновете на съвременната комерсиална парфюмерия помнят Envy – вероятно най-забележителният мъжки аромат на Gucci от втората половина на 90-те години, които остава в историята с невероятния си силен характер и красива правоъгълна бутилка.

Логичното му спиране от производство покрай смяната на вкуса и загубата на популярност (по-ниски продажби = несантиментално елиминиране от асортимента) е тъжен момент за феновете на по-тежките класически аромати отпреди десетилетие. За щастие, Gucci се реваншира добре от няколко години с фамилията Guilty и нейното най-ново попълнение тази пролет – одеколонът Gucci Guilty Cologne Pour Homme.

Модерна интерпретация на традиционния италиански и свеж одеколон от ХVII век е създадена по идея на вездесъщия творчески директор на компанията Alessandro Michele и формула на испанския парфюмерист Alberto Morillas (отговорен и за емблеми като CK One и Acqua di Giò на Armani), който залага на интензивен естествен аромат с добре балансирани дървесни нотки и свежи цитруси.

Връхните нотки започват с бергамот от Калабрия, розмарин и хвойна, сърцето пък е комбинира испански кипарис, хелиотроп и виолетка, а базата завършва цялата привлекателност с листа от пачули, кедрово дърво и бял мускус. Флаконът на Cologne е същият като този на мъжкото Gucci Guilty, но с прозрачно стъкло, за да подчертае светлозеления оттенък на новия одеколон. Всичко на всичко, отличен аромат и скъп носталгичен спомен за отминала легенда, която продължава да живее.

Gucci Guilty Cologne Pour Homme струва 127/167/198 лева за 50/90/150 мл в по-добрите парфюмерии.