Steve McQueen снима любовната история на Mr. Burberry

Английският режисьор Steve McQueen снима нарочения за следващ Eddie Redmayne британски актьор Josh Whitehouse (Северна душа и акустичното трио More Than Trees) и красивата девойка от Гластънбъри Amber Anderson (The Riot Club и Black Mirror) за късометражното филмче Mr. Burberry – новата кампания за последния мъжки аромат на английската марка, която очевидно е вдъхновена от идеята за спокойно влюбена двойка, ангажирана в чувствен и мръснишки уикенд в хотел на площад Пикадили. Казано по друг начин, става въпрос за онзи интересен и понякога вдебиляващ момент от една връзка, в която все още не сте се опознали прекалено добре, мислите само един за друг и искате да бъдете заедно непрекъснато. Филмчето на McQueen описва именно един такъв момент с доста красиви NSFW сцени на сексове, дълбоки целувки, концентрирано галене, откраднати погледи и самоуверено ходене в пакет по хотелските коридори.

Саундтракът на кампанията остава за дълго в съзнанието заради епичната неподправена чувствителност на брилянтния пианист и тенор Benjamin Clementine и неговото I Won’t Complain. Така или иначе, момчето няма за какво да се оплаква като бивш бездомник и тийнейджър с много трудни моменти зад гърба си и настоящ любимец на Burberry и носител на награда Mercury за най-добър албум.

Колкото до самия парфюм и неговата бутилка, креативният директор Christopher Bailey и парфюмеристът Francis Kurkdjian се вдъхновяват от класическия черен тренчкот на Burberry и многообразните контрасти на мрачен London за дървесен аромат от добре балансирани нотки на грейпфрут, кардамон, ветивер и кедрово дърво. Става за подарък на изискани млади и стари джентълмени, особено ако намерите къде да го гравирате с инициалите на получателя, каквато услуга се предлага в сайта на марката.

Mr. Burberry струва 123 лева за 50 мл, 171 лева за 100 мл и 207 лева за 150 мл и може да бъда открит в по-добрите магазини за парфюмерия в страната.