10-те най-брутални коли от автосалона в Женева

Автосалонът в Женева е обичайното място за световна премиера на най-скъпите, луксозни, красиви и авангардни автомобили в началото на всеки март. Очаквано, най-голямата тенденция във всеки клас са електрическите модели, които са ясен знак за сигурната еволюция на мобилността в близко бъдеще. Погледът на Boyscout обаче е обърнат към най-бруталните, бързи и предизвикателни суперколи, които се надяваме да мернем поне за няколко секунди на живо в следващия живот, ако не успеем в този.

La Voiture Noire (Черният автомобил на френски) е много повече подобрен Chiron с 12-цилиндров двигател и 1500 коня под капака. Най-новата мазна хиперкола на Bugatti в един единствен брой e вдъхновена от легендарния 30-тарски Type 57SC Atlantic и все още е само на ниво дизайн и технологии, но вече е продадена за 19 милиона долара на първия клиент на марката, на който е предложена. Това я прави и най-скъпата нова кола в историята.

Концептуалният Vanquish Vision на Aston Martin е атрактивната идея на легендарния британски производител да се състезава с конкурентите от Ferrari, Lamborghini и останалите играчи в динамичния сегмент на модели с двигатели зад пасажерското купе.

F8 Tributo е заместникът на прекрасния 488 GTB в гаража на Ferrari – стоящ малко под 488 Pista, очакващ близката премиера на първия пистов хибрид на компанията от Маранело и изкушаващ с 710 конски сили, ускорение до 100 км/ч за по-малко от три секунди и подобрена аеродинамика. Да не говорим за това колко секси изглежда, все пак е Ferrari.

Представили сте най-бързия автомобил в света и се чудите какво да правите за следващото изложение? Защо да не един още един пистов звяр с 1600 конски сили и дизайн на футуристичен изтребител? Шведският Koenigsegg Jesko се изстрелва напред с изключително с деветскоростна кутия, бързи предавки и мощен двигател, който достига цитираните конски сили с биогориво. Остава само да намерят и достатъчно смел производител на гуми със същия акъл.

Концептуалният Lagonda All-Terrain е още една заявка на Aston Martin за нахлуване на непознати територии като непрекъснато разрастващия се пазар на всевъзможни SUV-та. Прототипът на предстоящия до няколко години електрически модел има отварящи се наобратно врати (suicide doors) и издължена задница.

Другото електрическо SUV с отварящи се наобратно врати e Nissan IMQ. Нека коментарите за бъдещето на Qashqai започнат сега.

AM-RB 003 на Aston Martin е уличната версия на невероятния Valkyrie, която допълва сегмента на моделите с двигатели зад пасажерското купе с хибриден 6-цилиндров V-образен двигател и адаптивна аеродинамика в лицето на задно крило, покрито със специален материал от NASA. Очаквайте го да влезе в производство през 2021.

Великолепната и изцяло електрическата хиперкола Pininfarina Battista ще използва 120-киловатчасова батерия, която би трябвало да генерира скромните 1874 конски сили. Теоретично погледнато, цялата тази мощ ще изстрелва красавицата до 100 км/ч за по-малко от две секунди. Максималният пробег е 450 километра, макар и не на максимална скорост (350 км/ч). Battista ще се появи на пазара още през 2020.

Дизайн гуруто Giorgetto Giugiaro и неговият син Fabrizio създават компанията GFG Style и нейния първи концептуален автомобил Kangaroo – оранжева електрическа бегачка 483 конски сили и максимален пробег от 250 километра. Най-интересното обаче е повдиганего с 5 инча между настройката за писта и тази за офроуд терен, за да не задерете нещо.

Наградата за най-сладък и чаровен автомобил на изложението печели градската електричка на Honda – първата компактна кола на новата EV платформа на компанията, която влиза в производство още в края на тази година и ще се появи първо на пазара в Европа. Honda твърди, че моделът има максимален пробег от 200 километра и бързо зареждане на батерията до 80% за 30 минути. Пълните технически спецификации все още не са обявени, но ретрофутуристичният интериор е един път.