Подарете си този тигър със 120 коня за нова година

Заклети мотоциклетисти с повече излишни пари и сериозна страст към приключения. Именно такива ще бъдат клиентите на новото поколение адвенчър мотоциклети на английската марка Triumph.

Един бърз поглед към въпросния Tiger 1200 XCx е достатъчен, за да се разбера, че тази машина е направена с идея с оптимално представяне в тежки условия извън пътя. За щастие, повишената мощност на трицилиндровия двигател с водно охлаждане до 141 конски сили и увеличеният въртящ момент не се отразяват на разхода на бензин, а точно обратното. Подобренията в горивната система и електронното управление свеждат средния разход на модела до малко над 5л/100км.

Отделно, инженерите на компанията са успели да намалят теглото на новата генерация с цели единайсет килограма до 248, което си е сериозно постижение. За по-доброто представянето и управлението при всякакви терени са проектирани над сто нови компонента като изпускателната система от неръждаема стомана. Има и специален режим за подобряване на сцеплението извън пътя, подпомагано и от система за бързо превключване на предавките. Добавяме и адаптивно осветяване в завой и LED светлините и сте готови за приключения.

Triumph Tiger 1200 XCx струва 33 200 лева в софийския шоурум на марката на бул. Ботевградско шосе 348.