Scrambler 1200 на Triumph обещава приключения

Как да не изкараме още една категория в книжката и да хванем гората или полето, като има такива мотоциклети като Scrambler 1200 на Triumph?

Този път си говорим за далечният правнук и наследник на онези 60-тарските пустинни байкове с опростена конструкция, двуцилиндров двигател, високоразположени ауспуси и гуми и окачване за мек терен, които стават популярни най-вече покрай състезателната и филмова кариера на легендата Steve McQueen. Подобно на пустинните ездачи и ендуро мотоциклетисти от средата на ХХ век, Triumph започва своята ескапистка офроуд линия от един стандартен Bonneville, модифициран до класически Scrambler, без да забравя да проучи подробно и своя собствен TR6C Trophy Special от края на 60-те.

Първият Scrambler от модерната класическа линия на Triumph излиза през 2006 и е оборудван с най-новия за тогава 865-кубиков двигател и детайли, които му придават убедителен винтидж вид със съвременни работни качества като за мотоциклет на английската марка. Най-новият член на семейството от онзи ден излиза в две версии (1200 XC и 1200 XE) с големи амбиции да наложи нов стандарт за динамика, представяне и стил на скрамблерите. Първият от двата се представя еднакво добре на асфалтови и черни пътища, но вторият е с доста по-сериозни офроуд възможности.

Новото поколение на Scrambler 1200 идва с последния двуцилиндров двигател Bonneville с 1200 куб/см работен обем с мощност от 90 конски сили при 7400 оборота. Ауспусите са в типичния Scrambler стил с извити високо тръби с два заглушителя от неръждаема стомана. И двамата модела са оборудвани с цветен екран, шест различни настройки на управление и електронен cruise control, LED светлини, безключово запалване и първата навигационна система за мотоциклет на Google – идеална за интегриране директно върху екрана.