Видеото към Търпение на Atila и Worst e пълно със символика

Докато родните комерсиални изпълнители продължават да се надпреварват ожесточено с високобюджетни визуални помии на килограм и фалшиви импресии, смислените независими артисти дърпат напред с красиви и добре премислени видеоклипове за малка, но оценяваща ги подобаващо вярна публика. Другият адекватен пример за последното от вчерашния ден освен Aristocrat на Жоро Манов е Търпение.

Оказва се, че Витанов и Фичев не са единствената креативна двойка с интерес към по-сурреалистични сюжети и скрити/явни знаци. Последният клип на Аtila и Worst e режисиран от Елена Николаева (визуален артист оператор и още доста неща с много приятен Instagram профил), продуциран от самия Орлин Милчев – Атила (нормално, момчето e дипломиран режисьор), написан от Иван Тотев (копирайтър в рекламата и краткописец в проекта 5 изречения), сниман от Димитър Тенев (оператор от Натфиз и жесток агент във Flickr) и сценографиран от Елена Стумбова.

Fight Club?

Какво стои зад всички тези имена? Очевидно само талантливи хора, които се възползват по най-добрия начин от опияняващия футуристичен синт бийт бийт на Worst и двусмислените метафори и болезнени социални коментари на Атила, за да се позабавляват със създаването на много читава и добре изпипана история с достатъчно символика за разнищване поне с няколко гледания.

История за девойка (илюстраторката Мария Суфиева), която успява да се спаси от собствените си демони или нещо съвсем друго? Преценете сами като гледате цялото видео ето тук:

Новият албум Ред и Хаос на Atila и Worst излиза на 28 септември и ще бъде представен същата вечер на концерт в Mixtape 5. Билетите (в комбо с албум) струват 15 лева онлайн тук.