Нови модели от любимия Nike Air Max 270

Макар Nike Air да се отчита с ежедневни модели още от 1987 с Air Safari, по-голямата част от кецовете с въздушна камера са създадени за бягане. Air Max 270 обаче е първият модел със спортни характеристики, създаден изцяло с идеята за всекидневно носене в града.

Ретро естетиката на Air Max 93 и Air Max 180 и най-новите футуристични технологии на марката от щата Орегон вдъхновяват изцяло нов силует с 270-градусова въздушна камера (оттам и името) в подметка с обща дебелина в задната част от 32 милиметра (най-високата пета в Air гамата до момента) за възможно най-голям комфорт и ходене в облаците, както си му е редът.

За щастие, акцентът в петата и дебелата камера не изглеждат грубиянски, дори напротив. Футуристичният вид на тези жестоки кецове е абсолютно уместен с ежедневен дрескод, а същинският ъпгрейд на 270 OG е постигнат най-вече с използването на Flyknit в горната част за по-ниско тегло. Или казано по друг начин – технология, взета назаем от маратонките за бегачи, за да позволи на новия Air Max 270 да приляга като чорап и да подсигурява добра издръжливост и комфорт и оптимално проветряване на ходилото. Най-доброто от два свята, нито повече, нито по-малко.

Nike Air Max 270 е в Buzz Sneaker Station в Paradise Center, The Mall. Mall Galleria Burgas, Grand Mall Varna и онлайн тук. Публикацията излиза в партньорство с Buzz Sneaker Station – България.