Jaguar Е-Type влиза в производство, уха!

Помните ли миналогодишния E-Type Concept Zero – прототипът на Jaguar, който трябваше да тества интереса на пазара към подобна класика с електромотор?

Е, година по-късно вече не говорим за Concept, защото най-красивият електрически автомобил в света (за момента) влиза в серийно производство. Очевидно изключително положителният отзвук на оригиналната концепция е убедил Jaguar да се разработи E-Type Zero – изцяло електрически кабриолет със същата динамика на шофиране, но и с по-бързо ускорение от оригиналния Series 1 E-Type с пробег над 270 километра. Казано по друг начин – никакъв шанс да стигнете по-далеч от Солун или Стара Загора с едно зареждане, но идеален за джиткане по интересни места наоколо.

За последното ще се разчита не само на ниската маса на автомобила в ненатоварено състояние и елегантната аеродинамика, но най-вече на захранването от зареждащата се за около шест часа 40kWh батерия и двигател, ползващ много от компонентите на I-Pace. Макар привидно да е запазил оригиналния си силует, E-Type Zero има съвременни инструменти, табло и информационно-развлекателна система със сензорен екран.

Пълните технически характеристики и цени все още не са обявени, но компанията вече приема заявки от клиенти за първи доставки от лятото на 2020. Добрата новина за собствениците със съществуващ E-Type в гаража е възможността за неговото трансформиране в електрически. Страх ви е дали няма да загуби своята легендарна автентичност? Спокойно, електрическата трансформация ще бъде напълно обратима.