Новото H&M Studio мирише на Япония

Забравете за скандалите и противоречивите заглавия от последните месеци по посока на най-големия шведски производител на бърза мода. H&M си поема глътка свеж въздух директно от метрополитните улици на Япония и този път всичко е точно. Последната Studio колекция не крие явното вдъхновение от японския минимализъм и смирена елегантност и изглежда като добре подбрана селекция с най-добрите хитове, за които трябва да целуваме ръка на дизайнерите от островната държава.

Мъжката част от колекцията залага на типичните изчистени силуети с неангажиращи препратки към работното облекло, без да пропускат играта на пропорции с помощта на фини асиметрични кройки и панталони с набрана талия и пришити джобове. Резултатът е познат, но приятен: зеленото памучно сако с двуредно закопчаване си партнира с панталон с къс крачол в същия цвят и кожени Chlesea боти, черният асиметричен елек с рипсен колан е комбиниран с черен панталон с набрана талия, платнен колан с метална закопчалка и доста екстравагантни Chelsea боти със змийски принт, а мръсно бялото камуфлажно яке от жакардова материя с метални копчета е съчетано с панталон от същата материя.

Освен споменатия жакард, колекцията разчита и на памучен поплин и кепър, трико, плетива и кожа, а сред детайлите се забелязват най-вече рипсените детайли, споменатите откровени препратки към работното облекло, контрастиращи шевове и допълващите се цветове в близки текстури и монохромни цветове. Идеята за модерно облекло на малко по-високи от стандартните достъпни цени е изпълнена.

Зелено сако с двуредно закопчаване, 179 лева/Бяло деним яке, 139 лева

Риза с японска яка, 75 лева/Елек с асиметрично закопчаване, 90 лева

Парка с качулка/Карирано палто/229 лева

Пуловери, 139 лева

Черно сако с шал яка и закопчаване с прихлупване/Риза-яке/90 лева

Жълта риза, 75 лева/Пуловер без ръкави, 90 лева

Панталони (от ляво надясно) – 75, 90, 109 и 109 лева

Безйболна шапка, 25 лева/Слънчеви очила, 55 лева

Новото H&M Studio за сезон пролет/ лято 2018 е достъпно за пазаруване онлайн и в магазина на марката на бул. Витоша 6 от 1 март.