Вятър и мъгла

С оглед на обещаните през седмицата валежи, решихме да ви предпазим с една лека, практична и красива комбинация, която би могла да ви прекара сухи през седмицата.

Ветроустойчивото яке на Zara е достатъчно представително за града или просто наметнато върху най-обикновен бял тишърт. Комбинацията от тъмносиньо, войнишко зелено и екрю облагородява дреха като тази с цялата присъща практичност – няма как да не оценим четирите джоба с капаци върху лицевата страна, които побират всичко необходимо за деня. Якето е изработено от промазан памук и найлон, подплатата е само от памук, а наличието на качулка е най-ценната и необходима характеристика в този случай. 119 лв, от Zara.

Кецовете на Lacoste в цвят екрю също са комбинация, но на две материи: велур и памучен текстил. Подплатата на обувките е памучна, за да се намали изпотяването във влажни дни като тези през настоящата седмица. Съединителните шевове са сведени почти до минимум и са само в плюс на елегантната форма. Разбира се, накъде без релефно отпечатаното лого на петата. Честно казано цветът им не е много за дъжд, затова почваме да ги тестваме в полеви условия, за да разберем дали суетата е надделяла над разума с основателна причина. 149 лв, от Scandal.